(recept
si oblíbilo 6 návštěvníků)
Třeboňské kapří hranolky
Potřebné ingredience
1 kuchyňsky upravený kapr marináda: 4 stroužky česneku 40 g sójové omáčky 1 lžička mleté sladké papriky 2 lžičky mletého zázvoru 2 lžičky mletého kmínu 2 lžičky soli 100 g hladké mouky 60 g solamylu 1 vrchovatá lžíce sladké papriky olej na smažení (asi 200 ml)
Postup přípravy
Kapra naporcujeme a vykostíme (viz poznámka). Jednotlivé filety nakrájíme příčně na hranolky a naložíme do marinády, kterou jsme ušlehali ze sójové omáčky, mletého kmínu, zázvoru, utřeného česneku, papriky a trochy vody. Dobře promícháme a necháme pár hodin naložené.
Promícháme hladkou mouku, solamyl a mletou papriku a v této směsi obalíme rybí hranolky. Smažíme ve vyšší vrstvě oleje do křupava, stačí několik minut.
Promícháme hladkou mouku, solamyl a mletou papriku a v této směsi obalíme rybí hranolky. Smažíme ve vyšší vrstvě oleje do křupava, stačí několik minut.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

Mirďula
(upraveno)
27. 10. 2013, 12:02




nahlásit